Tudi dnevi govorijo

Pozdravljeni,

počasi se približuje september, avgust pa se pripravlja, da nam pomaha v slovo. Zadnje priprave so v teku, zato že nestrpno čakam, da moja nova knjiga ugleda luč sveta. Prepričana sem, da so tudi dnevi, ki so mi zaupali svoje dogodivščine zelo nestrpni, zato vam zaupam delček zgodbe, ki jo v knjigi pripoveduje Četrtek. Upam, da vam bo všeč. V času službe je na vrtu opazil polža. Takole pravi:

Prijel sem ga za hišico in odnesel na jaso med gozdne jagode. Ko sem ga položil na jaso, se je on še veselo basal z zadnjim grižljajem solate. sken polža s solato0000

Pogledal me je, pogoltnil solato, takrat pa se je iz njega vsulo: ›Bedak bedasti, kdo pa misliš, da si! Kako si me drzneš motiti med kosilom? In kam si me zdaj postavil? Mi, prosim, poveš, v katero smer naj se odpravim, da pridem domov? Če imam hišo s seboj, še ne pomeni, da domačega okolja sploh ne potrebujem? Ti, spaka nesramna! Pa kar za hiško si me prijel. Kaj pa, če bi se zdrobila? Bi mi ti priskrbel novo?‹ Tako se je jezil, da ga sploh nisem mogel prekiniti. Kar nadaljeval je, jaz pa sem čakal, da se končno ustavi in mu še sam povem, kar si mislim. ›Joj, kaj na to poreče moja ženka,‹ je nadaljeval. ›Kako naj ji zdaj domov odnesem nekaj solate? Kako si sploh drzneš vtikati v tuje zadeve!‹ Komaj sem ga pomiril.

 

Več  v knjigi: Tudi dnevi govorijo

 

Kaj bi storili vi? Bi ga tudi vi odstranili iz vrta? Napišite svoje mnenje.

Lep pozdrav, Antonija

Ta prispevek je bil objavljen dne nedelja, 28. avgusta, 2016 ob 17:17 in je shranjen pod Moje knjige, Obvestila. Lahko slediš vsem spremembam tega prispevka preko RSS 2.0 povezave. Lahko pustiš komentar, ali slediš s svoje spletne strani.

Napiši odgovor

Moraš biti prijavljen za vnos komentarja.