Zima in čarobni prah

Vsako leto zima napove svoj prihod tako, da zamahne s čarobno vrečko in prekrije naravo z belo odejo. Letos se ji je tako zelo mudilo, da nas je na vsak način želela pozdraviti malo prezgodaj. Vsa nestrpna se je podala na pot proti zemlji. Takoj, ko je zagledala naše kraje, je začela na vse strani stresati čarobni prah in nevede vrečko v celoti izpraznila. Ko je ugotovila, kaj je storila, je vrečko v jezi odvrgla in se na vrat na nos podala domov po novo vrečko.

Tako se je veselila ponovnega obiska na zemlji, da je na opozorilo, kako se z vrečko ravna, v celoti pozabila. Ko ji namreč je vladar v osrčju letnih časov podaril tudi vrečko z zlatim prahom in zaupal dano nalogo, da vsako leto prekrije zemljo z belo odejo in poskrbi, da se narava dobro spočije, ji je zelo jasno zabičal, da mora biti zelo pazljiva in vrečke ne sme nikoli v celoti izprazniti. Poudaril je, da se vrečka ponovno napolni sama od sebe lahko samo takrat, dokler je v njej vsaj košček čarobnega prahu. Ko se vrečka v celoti izprazni, pa čarovnija izgine. Opozoril jo je, da napako v enem letu lahko zagreši samo enkrat. Ponovitve ni, ji je zabičal. Neučakana zima pa tokrat vrečke ni samo izpraznila, ampak jo je v jezi, ker čarovnija ni več delovala, celo odvrgla. Šele ko je prispela domov, je ugotovila, kaj je pravzaprav storila. Zgrozila se je, saj se je spomnila, da je vrečko v jezi odvrgla in pozabila, da je to edina vrečka, v katero lahko nasuje čarobni prah.

zima in zlati prah

Zdaj tava in tava ter išče vrečko. In ker snega ni, je po vsej verjetnosti ne najde.

Antonija, december 2015

Ta prispevek je bil objavljen dne petek, 1. januarja, 2016 ob 22:32 in je shranjen pod Pravljice za otroke. Lahko slediš vsem spremembam tega prispevka preko RSS 2.0 povezave. Lahko pustiš komentar, ali slediš s svoje spletne strani.

Napiši odgovor

Moraš biti prijavljen za vnos komentarja.