PONEDELJEK – PRAVLJICA ZA LAHKO NOÄŒ

DOBER VEČER. A, KDO SEM? JA, PONEDELJEK SEM. IN TO TA HIP ŽE ZELO, ZELOOOOO UTRUJEN. KOMAJ ČAKAM, DA ZAKLJUČIM SVOJO SLUŽBO. ŠTRIINDVAJSET  UR SLUŽBE JE VEČ KOT DOVOLJ ZA CEL TEDEN. ŠE SREČA, DA PRIDEM NA VRSTO LE ENKRAT NA TEDEN. IN VSAK TEDEN GLEDAM ZMEČKANE, KREMEŽLJAVE OBRAZE, KI BI ME ZJUTRAJ NAJRAJE ZBRISALI, SAJ JIM JE HUDO ZA NEDELJO. VEDNO POSLUŠAM: »OH ŽE SPET TA PONEDELJEK, ŽE SPET ŠOLA, SLUŽBA IN ŠE NE VEM KAJ.« PA: »PUSTITE ME SPATI, DAJTE MI ŽE MIR IN TAKO NAPREJ«.

NO JA, SEM PAÄŒ NA VRSTI IN SVOJE DELO NAMERAVAM OPRAVLJATI DOKLER BOM TO ZMOGEL. VESTE KAJ IMAM NAJRAJE? DA PRIDE NA MOJ DAN KAK PRAZNIK. NO, HOÄŒEM REÄŒI, NEKAJ KAR LJUDJE PRAZNUJEJO IN JE V KOLEDARJU ZAPISANO KOT DELA PROST DAN, PRIDE PA NA VRSTO RAVNO NA PONEDELJEK. TO POMENI, DA LJUDEM NI TREBA V SLUŽBO, OTROKOM NE V Å OLO IN LAHKO ZJUTRAJ MALO POLEŽIJO, POTEM PA SO VELIKO BOLJÅ E VOLJE IN ME NE PREBADAJO S SVOJIMI JEZNIMI POGLEDI. ŽE ÄŒE JE LEPO VREME, SO LJUDJE BOLJÅ E VOLJE. V NEDELJO ZVEÄŒER IMAM VEDNO TREMO IN VEDNO ME JE STRAH KAKO ME BODO LJUDJE SPREJELI NA MOJEM DELOVNEM MESTU. JA, NA DELOVNEM MESTU! KAJ PA MISLITE DA JE TO DRUGEGA KOT DELO? A MISLITE, DA JE MENI VÅ EÄŒ DEŽURATI ŠTIRIINDVAJSET  UR? VESTE KAJ VSE SE V ENEM DNEVU ZGODI?  ……………………………in kaj je Ponedeljek Å¡e povedal, povem kdaj drugič. Antonija

Ta prispevek je bil objavljen dne sreda, 8. junija, 2011 ob 18:35 in je shranjen pod Pravljice za otroke. Lahko slediš vsem spremembam tega prispevka preko RSS 2.0 povezave. Lahko pustiš komentar, ali slediš s svoje spletne strani.

Napiši odgovor

Moraš biti prijavljen za vnos komentarja.